lauantai 21. syyskuuta 2013

#foodporn

Mä oon aina tykänny ruoanlaitosta, varmaan sen takia, että en oo koskaan ollut siinä erityisen huono. Mut vaikka olinkin köksässä tähtioppilas, kyllä mä kotikeittiössä oon osannu oikein lahjakkaasti möhliä. En onneks oo muistaakseni mitää syömäkelvotonta ruokaa valmistanu (tai sitten vaan en halua muistaa!). Äiti valittaa ettei mua ikinä kuulemma näy keittiössä, mut kyllä tässä on jotain tolta opittu kuitenkin, luulisin :D

Mä halusin jakaa teille viime viikonlopulta ja tältä viikolta muutamat ruoat tännekin. Nää on nopeita ja helppoo tehdä, joten jos on vähän peukalo keskellä kämmentä-tyyppiä keittiössä, niin näitä ei oo (ainakaan mun mielestä) vaikeeta tehä!

Ehkä maailman helpoin kanawokki



Tähän pikawokkiin tarvitaan:

Broilerin fileesuikaleita (mieluiten naturelleja mutta marinoidut käy)
Pakastewokkivihanneksia
Mausteita (mustapippuri,spicy thai currya, broilermaustetta, suolaa, garlic and pepper- maustesekoitetta) 
Fetaa ja sweet chili- kastiketta. 

Kypsennetään ensin fileesuikaleet ja siirretään ne viereen kippoon odottamaan. Sitten heitetään pakastevihannekset pannulle sulamaan ja paistumaan. Kanat kannattaa sillä aikaa pyöräyttää yllämainituissa mausteissa tai oman maun mukaan. Mä tykkään tulisesta. :) 

Sitten kun vihannekset on sulaneet ja saaneet vähän väriä, kanat laitetaan takasin pannulle lämpimään. Laita vähän lisää mausteita, jotta kasviksetkin saa vähän makua. Laitetaan lautaselle, ripotellaan päälle fetajuuston muruja ja sweet chili- kastiketta. 


Moni on varmaan kuullut jo paljon puhutusta Steviasta. Sitähän on nyt lisätty joihinkin jogurtteihin ja limppareihin. Ite en oo niitä maistanut, mut oon kokenu Stevian hyväks sokerin korvaajaks jälkkäreissä ja välipaloissa. 

Todellinen proteiinipannukakku


Tää on ehkä enemmän makea munakas kuin pannukakku, sillä tässä ei käytetä ollenkaan mitään jauhoja. Tää on hyvä vaihtoehtoinen pannukakku keliaakikolle. Musta tää on oikeestaan parempaa kun normipannari, sillä tästä ei tuu maha kipeäksi eikä ähkyä fiilistä, sekä pitää hyvin nälkää. 

Yhden paksun pannarin (2 annosta) tekoon tarvitaan. 
2 kananmunaa
1/4 dl ruokakermaa
1 rkl Stevia-sokeria
1 tl sitruunamehua

Pannarin päälle:
Raejuustoa
Funlight-mehutiivistettä
Mustikoita

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset ruokakerman, sokerin ja sitruunamehun kanssa. Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja sekoitetaan sen jälkeen keltuaisseoksen kanssa. Lämmitä voi kullanruskeaksi pannulla ja kaadetaan munakas pannulle. Paista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, varo ettet polta munakkaan pohjaa! Kun pannari on kypsä, voit tarjoilla sen lautaselle. 

Päälliseksi  mä tykkään sekoittaa raejuustoa ja korkillisen Funlight-mehutiivistettä, tämä korvaa meikäläisellä kermavaahdon! Lisäksi vielä mustikoita, tai muita marjoja :) NOM


Mustikka-raejuusto-rahka


Tätä mä oon tehny usein aamupalaksi, välipalaksi tai iltapalaksi. Tää käy kyllä hyvin myös ihan jälkkäristä, kun jäiset mustikat tekee tosta vähän jämäkkää, melkeen ku pehmistä söis! 

100 grammaa /puolikas purkki maitorahkaa
3 ruokalusikallista raejuustoa
1-2 korkillista Funlight-mehutiivistettä/ 1-2 teelusikallista Stevia-sokeria 
ruiskaus sitruunamehua
3/4 dl jäisiä mustikoita/ muita marjoja
lisäksi hippusellinen vaniljaa/vanilja-aromia. Tässä käytin vaniljasokeria, kun oon kadottanu meiän vaniljatangot johonki :(

Tää on aika yksinkertanen: sekoitetaan kaikki ainekset keskenään ja pistetään nälkäsiin suihin! :) 



Meini tulee meille tänään, ei olla pitkään aikaan taas vietetty toistemme kaa aikaa kun ei olla koulussa samoilla kursseilla. Täytyy ruveta siivoomaan ja kokkaamaan herkkuruokia! 

xoxo, Vanity

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti