tiistai 19. heinäkuuta 2011

MALTA - In my eyes

Varoitan jo etukäteen, että tästä postauksesta on tulossa aika HUGE! En osannut karsia kuvia niin on jo nyt jäänyt tosi monta hauskaa kuvaa pois, mut en voi tehä aivan jättijättimäistä postaustakaan :( Kerron tässä pääpiirteittäin Maltan matkasta kasalla kuvia höystettynä! Lisäkysymyksiä jos tulee mieleen, voit heittää sellaisen kommenttiboksiin tai Formspringiin, koska kukaan ei jaksa lukea tätä jos selitän jokaikisen asian tänne. :)


EDIT; kuvia saa klikkaamalla isommiksi! 



Meillä oli ensimmäisenä päivänä Maltalla pientä citykierrosta, sekä käytiin vähän tutustumassa meidän kouluun ja muuhun ympäristöön. Muutamat ensimmäiset päivät oli aivan järjetöntä säätöä kaikenmaailman bussien ja tekemisten kanssa, oli sentään kyseessä uus paikka, aivan uudet ihmiset ja aivan erilainen kulttuuri - bussit kulki vähän sillon kun huvittaa, mutta toisaalta ihmiset oli paljon rennompia kuin Suomessa. Monet kauppiaat jäi helposti juttelemaan ja kyselemään paljon Suomesta. Lisäksi koulu jossa käytiin, oli aikalailla sellainenkin mitä osasin odottaa, vaikka EF'n mainoksissa koulutilat ovat aivan toisenlaisia. 




 Hotellialue oli tosi huippu, vaikkei huoneet niinkään! :)

Hotelli jossa me yövyttiin, oli vähän pettymys, sillä siitä oli annettu aivan vääränlainen kuva, eli se joka St. Julian'sin Villa Rosaan suuntaa, kannattaa olla avoimin mielin! Loppujen lopuksi ahtaisiin huoneisiin tottuu ja myös siihen, että aina ei tule kuumaa vettä ja vessaa käyttää lisäksesi 6 muuta. Ilmastointi tosin toimi, välillä vähän liiankin hyvin! Ruoassa ei ollut mitään kehumista, oletin että ruokana olisi ollut useasti jotain muuta kuin nugetteja tai kalapuikkoja. Aamupala tarjosi joka aamu leipää, marmeladia, voita, juustoa tai muroja. Muroja en voinut syödä koska maito ei sopinut mun ruokavalioon ja juustopaahtolepälinja olisi 3 viikon aikana saanut mun suoliston sekoamisen partaalle tai jotain. Melkeen joka aamu tuli haettua Dr. Juicesta aamupalaksi joku hyvä bageli ja siihen joku ihana hedelmäsmoothie. Siellä oli paljon enemmän valikoimaa kuin esimerkiksi Suomen samankaltaisissa kahviloissa. 

Mäkkärissä tuli kyl käytyä erään kerran haettua Happy Meal,
 koska roskaruokakin oli parempaa kuin Resortissa!


Aw miralle maistu Fluidin Grand Canyon

Ensimmäinen iso retki mikä tehtiin Maltalla, oli Cominon retki. Comino on yksi pieni saari joka kuuluu Maltaan ja me mentiin sinne sellaisella isolla retkialuksella ja se alus oli ihan täynnä porukkaa. Matka taittu reilussa tunnissa ja päästiinkin heti nauttimaan Cominon läpinäkyvästä turkoosista vedestä, se oli aivan huippu paikka! Mulla oli snorklauslasit mukana ja oli aivan huippua mennä lasit päässä veden alle ja nähdä vaikka kuinka kauas! Jokaisen, joka käy Maltalla vaikka lomallakin, kannattaa ja pitää käydä Cominossa! 







Lisäksi me kokeiltiin banaaniveneajelua - vaikka Cominossakin se olis ollut mahollista, me kokeiltiin sitä ihan EF:än omalla Beach Clubilla St. Julian'sissa. Oon kuullut, että suomessakin on näitä banaanivene-ajeluita, mut luulempa että tää kokemus oli paljon mielekkäämpi, koska merellä oli niin isoja aaltoja, että muakin oikeesti pelotti olla kyydissä! Oli aika haaste niissä jättiaalloissa hullun kuskin viemänä koittaa pitää kaksin käsin kiinni, pyyhkiä suolavettä välillä silmistä ja valmistautua seuraavaan rysäytykseen aaltoa vasten, mut silti sekin oli niin huippumahtava kokemus että huhhuh! 


Itse banaanin kyydissä olemisesta ei ole kuvia,
 kun en uskaltanut ottaa tuonne veneeseen kameraa. :(


Yks päivä käytiin myös Valletassa, Maltan pääkaupungissa. Sinä päivänä oli tosi kuuma, mut ei sitä silleen tuntenut kun kaupoissa oli siellä iha järjettömän hyvät ilmastoinnit! Harmittaa, ettei mulla ollut just sinä päivänä rahaa kun oltiin Valletassa, siellä oli yks ihana pikkunen halpa laukkukauppa ja oisin halunnu varmaan miljoona laukkua sieltä, vaikka ostin mä sieltä yhden. Mut Valletta on yks hyvä shoppailupaikka, SLIEMAN jälkeen. Sliemassa on yks iso ostoskeskus (johon minä ja pari muuta ei ees löydetty, pffft!), siellä oli kuulemma tosi monia kauppoja. Vinkvink, himoshoppaajat ;)









Meille järjestettiin Mega Partyt Popeye Villagessa. Joku selitti mulle, et Popeye Village on paikka, jossa on kuvattu joku kipparikalle-leffa tai jotain sinnepäin. Kuitenkin se paikka oli ihan hauska, vaikka ihan samanlaista fiilistä en saanu pääle kuin kaikkina muina päivinä kun on ollut kaikenlaisia partyja. Esimerkiksi meidän tervetuliais "transubileet" oli aivan huippu, vaikkei siellä päässytkään niin samalla tavalla tanssimaan kuin esimerkiksi vaahtobileissä 





Vaahtobileet onkin sitten asia aivan erikseen. EF:n SKY Clubilla oli jonkinlaiset tykit joista pursus sitä vaahtoa aika huimana. Ite en uskaltanut mennä sinne vaahvomereen koska pelkäsin jääväni muiden alle. Olin aika tyytyväinen mun päätökseen kun Mira kerto että meinas tukehtua siihen vaahtoon kun sitä meni sen suuhun ja naamaan ihan kaikkialle, ja Mira ei ollut kyl ainoo. Pysyin mieluusti kameran takana ja ikuistin näitä vaahtosankareita. 






Mä tykkäsin kovasti, et EF'ällä oli näihin viikonlopun bileisiin joskus jotain teemojakin. Yks ilta oli teemana oli valkoinen, joten meillä oli vähänniinkun EF porukan oma Whiteout!  Sekä toinen viikonloppu teemana oli merirosvoteema. Meno aina SKY Clubilla oli mun mielestä aina ihan huippukiva ja en kertaakaan siellä ollessanu malttanut olla tanssimatta! Mun mielestä hauskanpitäminen on aina asenteesta kiinni. Okei, en tiiä tanssisinko Suomessa samallalailla, mut Maltalla meininki on niin erilaisempaa kuin Suomessa, siellä ei kukaan kato et "herrajumala toi on nolo!!!", varsinkin kun et oo ainoa joka tanssii siellä sydämensä kyllyydestä! :) 


Minä ja pari muuta mun kielimatkakaveria oltiin selvästi DJ:n lemppareita! Beatsnatcher oli ihan mahtava DJ ja mahtava tyyppi, me saatiin jopa diijeittää ja me tehtiin Snatcherille ihan oma paitakin, kun se on niin huippukiva! :) Menkää tykkäämään Beatsnatcherin facebook-sivusta täällä!








Matkan viimesenä lauantaina käytiin Golden Bay Beachilla - taas yks tosi siisti paikka! Lisäksi olin vähän tohelo ja teloin mun nilkan aika pahasti siellä. Juoksin kilpaa mereen ja iso aalto vetäs hiekat mun jalan alta ja astuin "tyhjään". Väänsin mun nilkan jotenkin ihan kummasti enkä uskaltanut mennä sanomaan uimavalvojille siitä koska en halunnut joutua lääkäriin. Ne kuitenkin sitten huomas mun tosi vaikeen kävelyn ja pyys mut sinne koppiinm laitto siihen jääpussin ja sen ympärille ton tukisiteen. Kävely oli ensimmäiset 5 päivää aivan kamalaa ja vedin buranaa kun jotain karkkeja. Vieläkin toi nilkka tulee kipeeksi kävelystä ja juoksemisesta, mut toivottavasti se paranee :) 


Tietty aikaa riittää myös vähän hassutteluun! :) 









Ääh apua musta tuntuu että mulla puuttuu ihan kamalasti vielä kaikkea mitä en oo kertonut, mutta tästä postauksesta on jo nyt tullut aivan liian läski :D Kyllä sitä itkua väännettiin viimeisinä hetkinä Maltalla, olo oli kuin olisit ollut siellä vasta viikon. 




Vaikka oonkin aikasemmin matkustanut kuoron kanssa Afrikassa asti, silti tää kokemus oli tosi  kokemusrikastava ja muistoihin jäävät 3 viikkoa. En ehkä oppinut kauheasti mitään kovin kieliopillista, mutta opin paljon käytännön asioita ja rohkaistuin englannin puhumisessa eikä se enää tunnu niin vaikeelta. Huomasin että myös paikalliset saattoivat puhua englantiansa välillä aivan päin seiniä, mutta silti ymmärsi pääasiat tai lauseen tarkoituksen, niin se sai mut ymmärtämään et on ihan ok jos välillä lausut jonkun sanan vähän väärin tai lause ei meekkään kieliopillisesti ihan oikein - tärkeintä on että se toinen ymmärtää mitä sä tarkoitat. 




Lisäksi matka tarjos mulle monia uusia tuttavuuksia ja sain tutustua ihaniin ihmsiin! Mun EF opettaja oli ihan huippu, Liiderit sitäkin huipumpia. Tietenkin osalla voi käydä huono tuuri esimerkiksi opettajien kanssa, mut oon tyytyväinen et mulle tää matka tarjos tosi paljon hyvää! Sittenkun oon vähä isompi, haluun varmasti käydä Maltalla vielä joskus uudestaan! 






KE$HA - BLOW (Official EF Song 2011)


xoxo, Vanity kuittaa!
Kaikenlaiset kysymykset kommenttiboxiin tai Formspringiin! :)

p.s. mitä tykkäätte uuesta ulkoasusta, vastaa kyselyyn oikeassa yläreunassa! :)









14 kommenttia:

  1. Haha, noi kengät tuolla voimalinjalla :D Oon kuullut, että sellasissa paikoissa myydään huumeita, mihin on ripustettu kenkiä.
    Ihania kuvia, mutta hui kauheeta nuo vaahtobileet. En oo ikinä osallistunut sellasiin, mutta karmein mitä voisin kuvitella on se, että liukastuisin siellä ja hautautuisin vaahtoon, se tuntuu nimittäin ihan hirveeltä kun suu ja nenä peittyy saippuavaahtoon.

    VastaaPoista
  2. Magdaleena, Aijaa hehe! :D Joo totta, itekään en sinne mennyt koska en haluu tukehtua vaahtoon. Taisiis vahingoilta vältty, jos ei joutunut suoraan vaahtotykin alle tai sen kohteeksi, tai jos pääsi vaahtoa pakoon!

    VastaaPoista
  3. ää tuo sininen teepaita?? :DD IHANA

    VastaaPoista
  4. Anonyymi, Joo mustakin toi oli aivan valtavan hauska, vaikken sitä itelleni ostanutkaan (terkuin rahaton, hehe :D)

    VastaaPoista
  5. Mulla ois vaikka kuinka paljon kysymyksiä tosta kielimatkasta, mut kysyn nyt pari.

    1. Mikä ton hotellin nimi on ja oisko sulla kuvia sieltä sisältä?

    2. Onko St. Julian'sissa muitakin Ef Resorteja?

    3. Kuinka monta pistettä asteikolla 1-10 antaisit matkasta Ef:lle (hotelli, ruoka, matkat yms.). Entä koko matkalle, kuten tunnelmalle ja sellaiselle?

    4. Millaisella ihmiselle suosittelet kielimatkaa ja millaiselle et?

    5. Miten 6 ihmistä voi käyttää samaa vessaa?

    6. Kuinka monta ihmistä on yhdessä huoneessa?

    7. Minkä verran matkalle kannattaa varata rahaa?

    8. Lähtisitkö uudestaan kielimatkalle?

    VastaaPoista
  6. Regina,

    1. Villa Rosa, on mulla kai yks meidän huoneesta.
    (3 sänkyä, parveke, wc, ilmastointi ja pöytä)

    2. On ainakin mun tietääkseni yksi Villa Rosan lisäksi, ainakin ulkoapäin se näytti hienommalle kuin Villa Rosa

    3. 9, koska olin vähän pettynyt majoitukseen ja ruokailuun (Tosin tämäkin on ihan matkustajakohtaista, esim. toinen resortti saattaa olla parempi ja isäntäperheessä saattoi olla kunnon hieno paikka jne)

    4. En suosittele kielimatkaa ihmiselle joka ei oo sosiaalinen, sillä siellä ei pärjää jos kyhjöttää aina nurkassa eikä osallistu. Myöskin kärsivällisyys on aina pelkkää plussaa ryhmämatkoissa (odottelu, väärinkäsitykset jne)

    5. Aluksi se tietty tuntu aika traagiselle mut siihen kolmen viikon aikana tottu, ei oo loppujen lopuks ees niin kamalaa kun laittautuminen tehtiin muualal kuin vessassa.

    6. Yhdessä makuuhuoneessa oli 3 ihmistä, eli 2 makuuhuonetta jakoi yhden kylpyhuoneen

    7. Resortissa mulla meni pelkkään ruokaan veteen ja pieniin päivän ostoksiin viikossa 175-200 e. Mut päivässä meni mulla ruokaan vähintään 10 e.
    Tietenkin shoppailu on asia erikseen ja sille kannattaa varata lisää rahaa! :)

    8. Lähtisin, jos joku muu maksaisi sen puolestani! :) Ei kuitenkaan ollut ihan halpa reissu.

    Kiitos kysymyksistä oli kiva vastailla! :)

    VastaaPoista
  7. Mulla ois nyt vähän lisää kysymyksiä :)

    1. Millainen tasokoe oli?

    2. Onko Ef-disko ilmainen ja onko siellä ikä-raja?

    3. Minkä verran matkalla oli suomalaisia (vai olitko classic-kursilla)?

    4. Saitko uusia kavereita?

    5. Kun meni esim. kaupungille, oliko liideri jatkuvasti mukana?

    6. Onko Ef:llä paljon sääntöjä?

    7. Oliko tunneilla paljon luokka huoneen ulokopuolista opiskelua?

    8. Minkä verran matkalla oli vapaa-aikaa?

    Kiitos, kun jaksat vastailla, vaikka kysymykset ovat aika yksityiskohtaisia :)

    VastaaPoista
  8. Ai niin viel pari:

    Kannattiko lähtee kaverin kanssa?
    Jos menisit uudelleen menisitko yksin?

    VastaaPoista
  9. 1. Siinä testattiin kuulun ymmärtämistä ja jotain kielioppijuttuja, ei ollu kovin vaikee kun ite olin 4-tasolla eli sil parhaal

    2. On ilmanen, eikä oo ikärajaa :)

    3. No eniten kurssilla oli suomalaisia ja ruotsalaisia, ja sen jälkeen kai italialaisia, venäläisiä ja espanjalaisia

    4. Sain! :)

    5. Eei, mut meil oli tapaamisia aina välillä.

    6. On, mut niitä noudattamalla kaikki sujuu siellä matkalla ihan hyvin! Tietty voit rikkoa sääntöjä jos haluat (juoda alkoholia, karata tmv), niin ei kannata ainakaan jäädä kiinni.

    7. Ei oikeastaan. 3. ja 4. tasoilla oli eniten oppilaita, joten oppilaita luokkaa kohden oli 15-20 kappaletta. Ef'n esitteessä tosin sanottiin että luokat pyritään pitämään pienenä mut en osaa sanoa onko toikin vaan nyt yksittäinen tapaus, koska meitä oli tosi paljon sillä hetkellä kursseilla.

    8. Sitä oli ennen koulua ja iltaisin, aina päivästä riippuen ja siitä, paljonko sulla on aktiviteetteja. Tosin oisin toivonu vähän enemmän vapaa-aikaa

    9. Tää on aika ykskohtasta mut en kadu et lähin kaverin kaa! :)

    10. .. Mut silti jos lähtisin uudestaan niin menisin ehkä yksin mutten pahaksi pane jos lähtisin kaverin kanssa.

    VastaaPoista
  10. pitääkö tuonne ottaa mukaan omat sukelluskamppeet vai saako sieltä jostain sellaset/voiko vuokrata?

    VastaaPoista
  11. Jasmin, juu sieltä sai ihan viidellä eurolla ostettua snorklaussetin :)

    VastaaPoista
  12. Hei vähän siistiä! Oot ollu täsmälleen samois paikois missä mäkin olin tänä kesänä EF:n kurssilla! :D Mutta oltiin luultavasti eriaikaan, kun mä olin kesäkuun alus ==)

    VastaaPoista
  13. Anz, ylläriylläri et olit samois paikois, oltiin sentäs samassa kohteessa :)

    VastaaPoista
  14. oi ihana postaus ja hieno blogi muutenkin!(-: oon menossa kans maltalle kahden päivän päästä joten kiva lukee jonku kokemuksia:))

    VastaaPoista